Skip links

Cum să îți promovezi brandul prin identitatea vizuală

BIZ Tonic iti prezinta cum să îți promovezi brandul prin identitatea vizuală

Crearea unui brand este esențială pentru orice afacere de succes însă nu este suficient să îl creezi, ci trebuie promovat pentru ca el să devină cunoscut. Astfel, dacă despre crearea brandului putem spune că este o sarcină destul de accesibilă, promovarea lui poate fi o reală provocare.
Identitatea vizuală reprezintă un detaliu de o importanță deosebită, ce nu ar trebui să îți scape din vedere atunci când promovezi brandul afacerii tale. Iar pentru că știm că nu este deloc ușor să îți promovezi brandul prin identitatea vizuală, am decis că trebuie să creăm un ghid în acest sens.
Înainte de a-ți prezenta sfaturile de care trebuie să ții cont numaidecât atunci când promovezi brandul afacerii tale, trebuie să îți spunem că ne putem ocupa noi de asta în locul tău. Responsabilitatea de creare a unei identități vizuale reprezintă o sarcină accesibilă pentru noi, așa că nu ezita să ne contactezi!

Creează un logo unic și mai ales memorabil

Înainte de toate, asigură-te că ai o identitate vizuală puternică. Poți face asta prin crearea unui logo unic și mai ales memorabil.
Dacă ne întrebi pe noi, logo-ul perfect arată cam așa: simplu, ușor de recunoscut și inspiră valorile și personalitatea brandului tău. Se încadrează logo-ul tău în aceste cerințe? Dacă răspunsul este unul negativ, atunci poate că ar trebui să iei în calcul crearea unui logo nou.
Asigură-te că logo-ul tău folosește fontul și culorile potrivite cu mesajul pe care vrei să îl transmiți. Pare dificil? Noi suntem aici pentru tine.

BIZ Tonic ochi bionic care reprezinta tehnologia cu o camera in iris

Identitatea vizuală îmbunătățește recunoașterea mărcii

Îți dorești ca afacerea ta să fie populară, iar atunci când oamenii observă logo-ul tău pe un material publicitar, să îl recunoască? Așa cum toată lumea cunoaște logo-ul de la Adidas, la fel ar trebui să se întâmple și cu sigla afacerii tale.
O identitate vizuală puternică te poate ajuta în acest sens. În procesul de creare a identității vizuale se mizează, printre altele, pe crearea unui logo bine proiectat, pe care mai apoi îl vei folosi în toate materialele de marketing. În acest fel, oamenii se vor familiariza cu logo-ul tău, iar serviciile sau produsele tale vor fi asociate cu acesta.

Alege culorile potrivite

În marketing, culorile joacă un rol foarte important. Asta deoarece ele inspiră emoții, așa că pot fi folosite pentru a transmite diferite mesaje. Drept urmare, culorile pe care le alegi trebuie să se potrivească cu personalitatea și mesajul brandului tău.
Informează-te despre sentimentele pe care culorile pot să le transmită și mai apoi alege nuanțele pe care le consideri potrivite pentru afacerea ta.
Adesea, alegerea culorilor se face ținând cont de aceste sentimente, iar preferințele personale sunt mai puțin importante. Nu te încăpățâna să folosești culoarea preferată în logo-ul brandului tău, atât timp cât aceasta este nepotrivită pentru activitatea afacerii tale.
De exemplu, culoarea verde ne trimite cu gândul la natură, așa că este potrivită pentru un magazin online cu produse BIO. În schimb, dacă ai un magazin online cu gadgeturi inteligente, albastru poate fi o alegere mult mai inspirată.

BIZ Tonic - pahare de cafea gri fara brand si unul maro cu biletel tip brand

Fontul contează!

Multe persoane prezintă tendința de a ignora complet potențialul major pe care fonturile îl au pentru identitatea vizuală. Nu trebuie să comiți și tu această greșeală ci dimpotrivă, asigură-te că alegi culorile potrivite cu ajutorul cărora poți transmite mesajul potrivit.
Există fonturi îngrijite și formale, dar și fonturi îndrăznețe și mai puțin conformiste. Asigură-te că faci cea mai potrivită alegere, în funcție de personalitatea brandului tău.

Imaginile fac cât o mie de cuvinte!

Cu toții știm asta, însă nu toată lumea înțelege mesajul. Ei bine, nu uita că imaginile și graficele reprezintă un mod eficient de a transmite mesajul brandului tău. De aceea, este important să te asiguri că folosești imagini și grafice potrivite.
De asemenea, trebuie să folosești mereu doar imagini de o calitate cât mai înaltă. Poți utiliza imagini pe site-ul tău web, în materialele de marketing și mai ales pe rețelele de socializare.

Agenția de Marketing Digital BIZ Tonic iți oferă, servicii complete de identitate vizuala, care includ crearea unui logo, alegerea culorilor si a fonturilor potrivite

Consecvența este importantă

În final, consecvența reprezintă cheia unei identități vizuale puternice. De aceea trebuie să folosești doar culorile, fonturile și imaginile potrivite în orice mesaj comunicat de brandul tău.
De exemplu, ai putea include logo-ul tău în toate materialele de marketing. Totodată, site-ul tău web ar trebui să conțină culorile brandului tău.
În acest fel, publicul va fi familiarizat cu identitatea creată, iar astfel promovarea va fi mai ușor de realizat.
Acestea sunt, așadar, recomandările noastre pentru promovarea brandului prin identitatea vizuală. Aplică sfaturile noastre și vei obține rezultate satisfăcătoare.

BIZ Tonic - tableta cu mesajul corporate identity pix albastru si pahar cu suc pe masa alba

Alege agenția de marketing digital BIZ Tonic

Acestea fiind spuse, probabil că acum conștientizezi și tu importanța identității vizuale. Iar dacă îți dorești să nu mai pierzi clienți doar din cauza faptului că nu ai luat in considerare promovarea brandului prin identitatea vizuală, atunci nu ar trebui să mai stai mult pe gânduri și să contactezi BIZ Tonic - agentie marketing digital. Împreună vom pune bazele unei identități vizuale cu ajutorul căreia vei ajunge pe culmile succesului cu afacerea ta.

Lasă un comentariu

Utilizăm module cookie pentru a-ți îmbunătăți experiența în site. Te rugăm sa accepți, folosind butonul alăturat, dacă ești de acord cu Politica de Confidențialitate