Skip links

Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului WordPress

BIZTonic - BLOG Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului WordPress

Un studiu realizat în 2022 ne spune că aproximativ 43% dintre site-urile web sunt realizate folosind platforma WordPress, iar motivele sunt foarte ușor de înțeles. Este o platformă ușor de utilizat, gratuită și oferă o mulțime de posibilități pentru personalizare. Nu există site care să nu poată fi construit cu ajutorul platformei WordPress, iar acesta este un alt motiv pentru care oamenii iubesc această platformă construită inițial pentru crearea blogurilor online.
Atunci când vine vorba despre WordPress, apar adesea semne de întrebare în legătura cu viteza de încărcare pe care site-urile o pot avea. Este WordPress o platformă rapidă? Răspunsul este unul afirmativ! Trebuie totuși să nu încarci site-ul cu prea multe module și mai ales să îl optimizezi în așa fel încât să se încarce în timp cât mai redus.
În acest articol îți vom prezenta mai multe metode ce te pot ajuta să optimizezi viteza de încărcare a site-ului tău creat cu WordPress. Dacă ai un astfel de site și îți dorești să fie unul rapid, atunci sfaturile noastre îți vor fi de mare ajutor.

De ce este importantă viteza de încărcare a unui site web?

Înainte de toate, să lămurim un lucru: de ce este importantă viteza de încărcare a unui site web? Probabil că te întrebi asta, așa că îți vom răspunde cu o altă întrebare: cât de mult aștepți tu ca un site web să se încarce?
Cel mai probabil că și tu faci ca noi: dacă un site se încarcă prea greu, vei părăsi sesiunea și vei căuta un alt site web. Așa face toată lumea. Ți-ai dori ca utilizatorii să părăsească site-ul tău doar pentru că este lent? Probabil că nu. Iar asta deoarece un număr mic de vizitatori ar putea însemna un număr mic de vânzări. Cine își dorește asta?
Un site rapid oferă o experiență de utilizare mai plăcută dar și poziții mai bune în listele de rezultate ale motoarelor de căutare. Da, este adevărat, un site rapid are mai multe șanse de a obține un loc printre primele rezultate. Iar acesta este un alt motiv pentru care ar trebui să te intereseze viteza de încărcare a site-ului tău.
Iată câteva sfaturi utile pentru optimizarea vitezei de încărcare a site-ului tău web creat cu WordPress:

BIZTonic BLOG Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului WordPress 3

Alege o găzduire rapidă

Oricât de bine optimizat ar fi site-ul tău web, acesta nu va fi suficient de rapid atât timp cât găzduirea web nu este de bună calitate.
Pentru găzduirea site-ului tău ar trebui să alegi un furnizor de încredere, cu multe recenzii pozitive și recomandări, care îți pune la dispoziție servere rapide și un uptime ridicat. De asemenea, asigură-te că alegi un pachet de găzduire care îți oferă toate resursele de care site-ul tău are nevoie.

Folosește o temă optimizată

Un mare avantaj al platformei WordPress este disponibilitatea unui număr generos de teme și module. Cu toate acestea, chiar dacă există o mulțime de teme, nu înseamnă că poți folosi orice temă, iar mai apoi să te aștepți ca aceasta să fie rapidă.
Alege o temă optimizată, care nu este încărcată cu un număr mare de funcții și al cărei cod nu este foarte complex, deoarece acestea vor încetini site-ul, ceea ce sigur nu îți dorești.

BIZTonic BLOG Cum să optimizezi viteza de încărcare a site-ului WordPress 4

Optimizează imaginile​

Imaginile de mari dimensiuni pot afecta mult viteza de încărcare a unei pagini. De aceea ar trebui să te asiguri că folosești un format modern, așa cum este WebP, precum și imagini comprimate pentru a obține o dimensiune cât mai redusă, fără a le fi afectată calitatea.
Există și module cu ajutorul cărora poți reduce dimensiunea imaginilor, însă noi recomandăm optimizarea imaginilor înainte de a fi încărcate. Nu uita că orice modul în plus va afecta viteza de încărcare a site-ului tău web.

Utilizează un modul de cache

Memoria Cache este esențială pentru a obține un site web rapid, iar folosirea unui modul de cache poate schimba radical viteza de încărcare a site-ului tău.
Există o mulțime de module pe care le poți folosi în acest sens, însă setarea lor în mod corect poate fi o problemă pentru începători. Ne poți solicita ajutorul dacă ai nevoie de puțin sprijin pentru configurarea unui modul de cache.

Agenția de Marketing Digital BIZ Tonic iți oferă, servicii complete de marketing digital, care includ optimizarea vitezei de încărcare a site-ului WordPress

Redu dimensiunile codurilor CSS și JavaScript

Memoria Cache este esențială pentru a obține un site web rapid, iar folosirea unui modul de cache poate schimba radical viteza de încărcare a site-ului tău.
Există o mulțime de module pe care le poți folosi în acest sens, însă setarea lor în mod corect poate fi o problemă pentru începători. Ne poți solicita ajutorul dacă ai nevoie de puțin sprijin pentru configurarea unui modul de cache.

BIZTonic BLOG Cum sa optimizezi viteza de incarcare a site ului Wordpress 2

Renunță la modulele inutile

În final, ai observat deja că am menționat adesea faptul că un număr mare de module afectează viteza de încărcare a site-urilor web. Ei bine, este un adevăr de care trebuie să fii conștient. De aceea, sfatul nostru este să folosești doar modulele de care ai reală nevoie.
Încearcă să reduci numărul de module și folosește-te doar pe cele esențiale pentru funcționalitatea site-ului tău. Această decizie va fi observată imediat în ceea ce privește timpul de încărcare a site-ului tău.
Acestea fiind spuse, optimizarea vitezei de încărcare a unui site creat cu WordPress este un „must-have”. În urma acestei optimizări obții nu numai un timp scurt pentru încărcare, ci mai ales o experiență de navigare rapidă dar și poziții mai bune în listele de rezultate ale motoarelor de căutare.

Scapă de grijă problemelor legate de viteză de încărcare WordPress și apelează la agenția specializată în web design BIZ Tonic. Noi ne ocupăm de toate situațiile întâmpinate de afacerea ta în timpul procesului de construcție și optimizare a site-ului web. Contactează agenția de marketing digital BIZ Tonic, iar noi te vom ajută de aici mai departe.

Lasă un comentariu

Utilizăm module cookie pentru a-ți îmbunătăți experiența în site. Te rugăm sa accepți, folosind butonul alăturat, dacă ești de acord cu Politica de Confidențialitate