Skip links

Importanța identității vizuale pentru afacerea ta

BIZ Tonic BLOG Importanța identității vizuale pentru afacerea ta

Chiar dacă puțini sunt antreprenorii care conștientizează asta, identitatea vizuală reprezintă un ingredient cheie pentru succesul oricărei afaceri. Așa că tot mai mulți sunt antreprenorii care își propun să afle mai multe informații despre identitatea vizuală, astfel încât să poată lua măsurile necesare pentru a profita de potențialul major pe care aceasta îl are.
În acest articol vom vorbi despre importanța identității vizuale pentru afacerea ta. Suntem siguri că informațiile prezentate îți vor fi de mare ajutor.
Iată ce trebuie să știi despre identitatea vizuală și mai ales despre importanța pe care ea o are pentru orice afacere:

Identitatea vizuală creează o primă impresie puternică

Prima impresie contează. Iar dacă prima impresie este bună, atunci șansele de a vinde cresc. Iată deci de ce este important să existe o identitate vizuală bine pusă la punct.
Să ne imaginăm că vizitezi un site web. Ce observi prima oară? Logo-ul și culorile acestuia, nu-i așa? Acestea te pot ajuta să îți faci o impresie rapidă despre afacerea al cărei site tocmai l-ai accesat.
O identitate vizuală bine dezvoltată și mai ales atractivă va ajuta la crearea unei prime impresii puternice, cu caracter memorabil. În acest fel vei putea atrage și reține clienții, ceea ce sigur este unul dintre obiectivele pe care le ai.

BIZ Tonic BLOG mana care prezinta un logo colorat in negru si portocaliu, cu literele b r a n d

Identitatea vizuală îmbunătățește recunoașterea mărcii

Îți dorești ca afacerea ta să fie populară, iar atunci când oamenii observă logo-ul tău pe un material publicitar, să îl recunoască? Așa cum toată lumea cunoaște logo-ul de la Adidas, la fel ar trebui să se întâmple și cu sigla afacerii tale.
O identitate vizuală puternică te poate ajuta în acest sens. În procesul de creare a identității vizuale se mizează, printre altele, pe crearea unui logo bine proiectat, pe care mai apoi îl vei folosi în toate materialele de marketing. În acest fel, oamenii se vor familiariza cu logo-ul tău, iar serviciile sau produsele tale vor fi asociate cu acesta.

Identitatea vizuală poate crea personalitatea afacerii tale

Folosind identitatea vizuală, poți obține o personalitate pentru afacerea ta. Stabilește care este personalitatea pe care afacerea ta o are, iar mai apoi ține cont de acest detaliu pentru a alege culori, fonturi și designuri care să o reflecte.
Să ne închipuim că ai un magazin care comercializează produse BIO. Ce culoare ar trebui să predomine pe site-ul tău precum și în materialele de marketing? Verde este răspunsul corect! Această culoare evocă natura și sustenabilitatea, valori pe care îți dorești ca afacerea ta să le inspire, nu-i așa?

BIZ Tonic BLOG angajat identitate vizuala lucrand la un proiect de branding pe laptop, alaturi de telefon mobil si hartii

Identitatea vizuală inspiră încredere și profesionalism

Un alt motiv pentru care ar trebui să te preocupe identitatea vizuală a firmei tale este și faptul că aceasta te poate ajuta să creezi o imagine consistentă și profesională pentru afacerea ta.
Indiferent că vorbim despre un site web, despre un afiș sau despre un banner folosit pe rețelele de socializare, toate ar trebui să prezinte aceeași identitate vizuală. În acest fel vei reuși să pui bazele unei imagini uniforme și coerente. Vei câștiga încrederea clienților și îți vei crește afacerea, ceea ce sigur te va bucura.

Identitatea vizuală te face remarcat

În final, ar mai trebui să îți dorești o identitate vizuală bine conturată pentru afacerea ta și datorită faptului că aceasta te poate ajuta să te faci remarcat în fața concurenței tale. Vei câștiga mai mulți clienți și vei obține mai ușor succesul iar asta deoarece nu ai ignorat potențialul major pe care identitatea vizuală îl poate avea.

Agenția de Marketing Digital BIZ Tonic iți oferă, servicii complete de marketing digital, care includ servicii de identitate vizuala pentru companii

Identitatea vizuală fidelizează clienții

Fiecare antreprenor își dorește clienți fideli, însă aceștia sunt foarte dificil de obținut. Poate fi însă utilă identitatea vizuală. Asta deoarece o identitate vizuală puternică va ajuta la creșterea notorietății unei companii și totodată la creșterea veniturilor.
Vei putea atrage clienți noi dar va ajuta și la menținerea clienților existenți cu mai puțin efort. Îți dorești asta? Ar trebui să ne soliciți serviciile.

BIZ Tonic BLOG proces de creatie identitate vizuala, desen, in cadrul companiei BIZ Tonic

Alege agenția de marketing digital BIZ Tonic

Acestea fiind spuse, probabil că acum conștientizezi și tu importanța identității vizuale. Iar dacă îți dorești să nu mai pierzi clienți doar din cauza faptului că nu ai gândit o identitate vizuală puternică pentru afacerea ta, atunci nu ar trebui să mai stai mult pe gânduri și să contactezi BIZ Tonic - agentie marketing digital. Împreună vom pune bazele unei identități vizuale cu ajutorul căreia vei ajunge pe culmile succesului cu afacerea ta.

Lasă un comentariu

Utilizăm module cookie pentru a-ți îmbunătăți experiența în site. Te rugăm sa accepți, folosind butonul alăturat, dacă ești de acord cu Politica de Confidențialitate